perjantai 29. kesäkuuta 2018

Vastauksia


Sovitusti kirjevastaus magneettitutkimusvastauksesta. 4.6.2018 tehdyssä pään magneettitutkimuksessa hypofyysin kystinen muutos ja pineaalikysta 15 mm ovat ennallaan näköhermot ovat säännölliset ja symmetriset. Aivoaineessa ei näy demyelinaatioon viittaavaa tai muuta patologista. Likvortilat ovat normaalin laajuiset. Paranasaaliontelot ja korvalokerostot ovat ilmastoituneet.

Joulukuussa kuvattuun magneettikuvaukseen verrattuna siis ei uusia muutoksia ja entiset sattumalöydökset pysyneet ennallaan. Myös näköhermot nyt normaalin näköiset. Joulukuun magneettikuvauksessa sattumalöydöksenä pieni pineaalikysta ja pieni hypofyysikysta siis ennallaan eikä niitä tarvitse jatkossa seurata. Mitään neurologiseen sairauteen viittaavaa tai pahanlaatuiseen viittaavaa ei todettu. Näin ollen kontrolleja neurologian pkl:lle ei enää tarvita. 

Diagnoosi

H46 Näköhermon tulehdus, o.dx
G43.1# Esioireinen migreeni
R90.8 Muu keskushermoston poikkeava kuvantamislöydös, pineaalikysta 


Korvalääkäri tuumasi, että kuvataan uudestaan 9 kk kuluttua. Vähän ihmetteli kun neuro oli sitä mieltä, ettei seurantaa tarvita. Perusteli mulle hyvin, että on mahdollista, että möykky on kasvava, mutta erittäin hitaasti jolloin puoli vuottakin on todella lyhyt aika eikä muutoksia välttämättä näy. Enkä välttämättä voi itsekkään havahtua siihen, että kaikki ei oo ok. Jos tämä korvalääkärin tutkima möykkyläinen alkaa painaa mun näköhermoja ja aiheuttaa mulle näkökenttiin häiriöitä, silmä voi tottua ja huijata itseään näkemään paremmin kuin näkeekään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti