perjantai 15. kesäkuuta 2018

Papparaisen käsissä

Hiuli hei, huolta nyt ei, papparainen hoitelee mua näin! No huhhuu, kuulostipa se niin väärältä. Ja mistähän tuo Mikki Hiiren merihätäkin nyt mieleen tuli. 

Kuiteski, kävin tänään vaihtamassa uuden ehkäisykapselin vanhan tilalle. Siinä sinänsä ei ihmeitä, mutta mun reaktiossa taas on ihmettä kerrakseen kun mut otti vastaan kunnon suhisten puhuva harmaahapsinen papparainen. En oo koskaan ajatellut, että mua haittais kuka mua hoitaa, mies, nainen, suomalainen, ulkomaalainen, nuori.. No vanha näemmä sai aikaan kauhuisan reaktion. 

Mulla oli vaikeuksia saada selvää papparaisen puheesta. Muminaa ja ässä viheltää, olin varma, että se pyöritteli tekareita suussaan samalla kun puhui. Toljotin hoitsua anovasti ja tiukan paikan tullen hän toimi tulkkina. Tai epäröiden kyseli, että lääkäri taisi tarkoittaa tai lääkäri halusi varmaan kysyä. 

Papparainen kertoi toimineensa jo 45 vuotta "naisten puolella" joten "värkkejä" on tullut nähtyä. Hän myös kertoi toimineensa pitkiä aikoja ulkomailla. Sinänsä pitkän uran pitäisi vakuuttaa ja rauhoittaa panikoivaa mieltä, mutta ei. Papparainen kyseli peruskysymyksiä ja ehdotti, että otetaan samalla papa. Tai siis hän ilmaisi, että otappa samalla housut pois niin katsotaan sinne "värkkiinki". No ei helekutti, ajattelin, ja kieltäydyin. Pyysin, että varataan sille oma aikansa. Papparainen ymmärsi yskän ihan väärin ja tuumasi, että ensi kuussa on mahdollista päästä naislääkärin vastaanotolle. Yritin siinä vakuutella ettei kyse ole siitä, että hän on mies. Mullehan nyt on ihan yhdentekevää mitä sukupuolta oleva mun toosan tutkii, olkoot vaikka sukupuoleton. No en tiedä, uskoiko papparainen, luovutti kuitenkin ja hyväksyi, että varaan erillisen ajan näytteenottoon. Papparainen hoksasi vielä muutaman tarkentavan kysymyksen esittää.. Onko raskauksia? Onko suunnitteilla raskaus? Tuumasin, että ei lähitulevaisuudessa johon hänen vastauksensa oli, että olisin hyvässä lapsentekoiässä ja vuodet vierivät. 

Pian olinkin jo toimenpidepöydällä makaamassa. Hoitaja putsaa alueen viuh, lääkäri asettaa suojarätin paikalleen (se missä on se reikä käsiteltävälle alueelle.. Mikä se on?!) ja tuikkaa paikallispuudutteen samalla kysyen onko mulla yliherkkyyksiä puuduteaineille. Vastasin, että kai se on nyt vähän myöhäistä kysyä kun neula on jo ihossa, pappa hörähti, että no niinpä hän jo pistikin. Hoitsu katselee mua jotenkin lohduttavasti tuodessaan lääkärille välineitä. Papparainen tokaisee, että otetaanpa vanha kapseli ulos johon älähdän, että eikös sen aineen pidä antaa vaikuttaa. Papparainen tekee jo viiltoa ja tuumaa, että enhän minä mitään tiijjä tai tunne. No enpä kyllä tuntenutkaan. Silmänräpäyksessä hoitsu neuvoo papparaista kuinka uusi kapseli asetetaan paikalleen, papparainen pähkäilee ettei ole tainnut tällaista aiemmin laittaakkaan. En ehdi mitään edes välistä sanoa kun kuuluu niks, naks ja lääkäri rupeaa haavaa ompelemaan. Hoitsu tulee haavalapun kanssa ja lääkäri toteaa, että siinäpä se. Pöytää lasketaan alemmas ja saan nousta. Nousen järkyttynyt ilme naamallani ja hoitaja tarraa mua kädestä kysyen onko mulla heikko olo. Vastaan hänelle, että ei, ihmettelen vaan kuinka näpsäkästi se kävi. Saan vielä jokusen ohjeen ja luvan poistaa tikin itse ensi viikolla. Lähden huoneesta pois edelleen järkyttyneenä. Ukko odottelee mua aulassa ja on ihmeissään kun tuumaan, että lähdetään kottii. Katson kelloa aulan seinältä, olin huoneessa alle 10 minuuttia. 

Mitä opin? Elä säikähdä papparaisia, ei varmaan tarvitse säikähtää mummoraisiakaan. Mulla on nyt kolmas kapseli menossa ja tämä reissu meni kaikista nopeiten ja kivuttomimmin. Mulle laitettiin vaan yksi tikki, aiemmilla kerroilla heti useampi. Viime vaihdollahan mulla jäi ikäänkuin sellainen röpelöinen persereikä ihoon kun virolainen lääkäri ompeli haavan kasaan.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Kiitin papparaista kovasti hyvästä työstä ja kiittelen vieläkin mielessäni. Ja soimaan itseäni, ai että mää oon idiootti.

8 kommenttia:

 1. Olipa hassun kuuloinen tarina. Voin kuvitella että alkuun varmaan jänskätti, että miten tuossa käy. Onneksi hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tekis mieli soitella näytteenottoon aikaa vielä tälle kuuta jos ehtis vielä käydä papparaisen käsissä.. :D

   Poista
 2. :D olipas yllättävä tapahtuma, mut hyvä et oli noin positiivine kokemus vaikka alkuun olikin hämmennystä :D sori jos kysyn liian henk.kohtasta, mut mitä oot tuosta kapselista tykänny? Onko toiminu hyvin, tai no ilmeisesti ku et oo raskautunu, mut et ei oo mitään sivuoireita tullu? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitäkun kuvittelee olevansa niin avoin kaikille ja kaikelle. Vaan näin korjattiin tämäkin, en enään kauhistu jos lääkärinä on vanhus.. :D

   Tottakai saat kysyä! ♥ Kapseli on mulle ollut kaikinpuolin tosi hyvä ratkaisu. Mulle alkujaan ensin testattiin minipillereitä joissa on samaa ainetta ku tässä tikussa eli keltarauhashormonia. Minit passas joten lääkäri laitto sitten reseptiä kapseliin kun mulla ei oo lähitulevaisuudessa suunnitelmia raskautua. On tosi helppoa ja kätsyä, ei tartte muistaa ottaa mittään pillereitä. Kertaostona tosin kapseli on tyyris, nexoplanon makso 177 €, mutta siitä on korvaavia halvempia samanlaisia kapseleita. Mulla menis pillereihin vuodessa jo pelkästään yli 200. Kapseli kun pelittää useamman vuoden niin.. Menkat mulla on jääny pois, satunnaisesti tulee joitain tippasteluja, mutta ne on niin pientä siihen verrattuna ettei tartte joka kuukausi rätteillä ja pimppooneilla menemään ni ei paljo haittaa. Ei mulla oo tullu mitään sivuoireita, hyvin on kapseli ihon alta paikkansa löytänytkin niin eipä se menua haittaa yhtään. :) Justiinsa luin jotain kauhutarinoita kierukasta jostakin ja aattelin et onpa hyvä ku mulla on kapseli! :D

   Poista
 3. Apua xDD en tiedä olisko itkenyt vai nauranut tuota lukiessa... Mutta hyvä kun sujui jouhevasti kuitenkin papparaisen jorinoista huolimatta. Lapsentekoiässä..!

  Itsekin oon kapselista tykännyt, sain tän ekan ilmaiseksi julkiselta puolelta ja laitan varmaan uudestaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. XD

   Ilmaseksi! Onkohan ihan koko maan kattava kampanjointi kapselin suosimiseksi vai paikoittain..? Minä oon kyllä kaikki kapselini ite maksanut, kallis kerta ostona, mutta toki melko halpa ratkaisu kun ajattelee sen koko ajalle mitä on käytössä. Pillereihin en kyllä osais enää palata.

   Poista
  2. Joo ainakin Helsingissä on/oli joku kampanja että alle 30-vuotiaat saa ensimmäisen kapselin ilmaitteeksi julkiselta puolelta. Menin viime hetkellä sinne :D jatkossa joutuu maksamaan sen mutta olet oikeassa, että pidemmän päälle halvempi :)

   Poista
  3. Aivan! Hyvä, että tommosia kamppiksia on, ainakaan ei omasta pussista oo pois jos ei kapselin käyttö sovi! Itellä oli ekan kanssa jänskäilyt, meneekö semmonen 200 egee ihan hukkaan.. Ei onneksi!

   Poista