sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Remppaa

Meillä viime vuoden loppupuolella kävi semmonen homma, että makkarin parkettiin pääsi tihkumaan patterista vettä kun siihen rööriroope kävi vaihtamassa uuden termostaatin eikä homma sitten tainnut mennä ihan putkeen. Kuukauden päivät ooteltiin kosteusmittaajaa joka kävikin sitten joskus ennen joulua. Tulokset kertoivat, että kosteutta on.


Vaikka tässä kämpässä tilaa onkin hyvästi, niin melkoinen ongelma muodostui siitä mihin helvettiin saadaan kaikki yhden huoneen romut. Sänky tottakai piti purkaa.. Ja vaatetta oli monta jättisäkillistä. Suurin ongelma oli patjat, sillä niitä kun ei oikein pysty purkamaan tai taittelemaan. Tottakai tässä tetriksen peluussa piti huomioida myös kissat etteivät ne pääse mitään särkemään. Kannettiin osa romppeista siis suosiolla terassille.
 
Onneksi tämä kosteusvaurio ei milläänlailla ollut meidän vikaa vaan se meni talonyhtiön vakuutuksen piikkiin. Ja olihan se kiva saada uusi lattia, mää en oo oikein ollut hirviän ihastunut tuohon parkettiin.


Neljä viikkoa sitten lattia käytiin avaamassa paikallisesti sieltä missä kosteutta oli. Kolmen viikon kuivatuksen jälkeen ei enään kosteutta ollut havaittavissa joten parketti purettiin loppuun ja koko pinta-alalle levitettiin pikatasoite. Tasoite oli seuraavan päivänä jo pintakuiva, mutta sen annettiin kuivua rauhassa muutama päivä. Vihdoin ja viimein tällä viikolla, keskiviikkona, vinyylilankku saatiin asennettua, mutta..  Remppaäijjällä pääsi aivopieru, eikä lankkuja asennettu valon suuntaisesti. Remppaäijjä joutui siis palaamaan torstaina irroittamaan lankut ja asentamaan toistepäin.Sittenpä sitten helvetti alkoikin kun ikea sänkyä pääsi kasaamaan ja tunkemaan romppeet takaisin kaappeihin jne.. Olipa ihanaa illan päälle lösähtää sänkyyn ihanaakin ihanempiin patjoihin ja nautiskella vaan siitä tunteesta!

Tykkään kyllä hirveästi tuosta lattian sävystä. Ja materiaalina vinyylilankku on kyllä ihan loistavaa! Vanhassa kämpässä missä oli lattiamateriaalina pääosin halpaa laminaattia sai huomata ettei se oikein soveltunut tällaiseen kynsikkääseen elukka talouteen. Viiden vuoden asumisen jälkeen lattia oli nähtävästi naarmuuntunut. Tämän vinyylilankun kanssa ainakaan puolen vuoden oleilun jälkeen lattiassa ei ole huomattavissa minkäälaista naarmua tai muutakaan kuppaa. Vanhassa kämpässä kun työkalu tipahti laminaatille, siihen tuli reikä. Täällä on tippunut vaikka mitä ja asekaappikin on nitkuteltu lattiaa pitkin paikoilleen eikä niistä ole jäänyt minkäänlaista jälkeä. Lankulla on myös miellyttävä aamuisin tassutella paljan jaloin, se ei tunnu kylmälle eikä kopise. Vielä kun tuota samaa lattiaa saataisiin tietsikkahuoneeseen parketin tilalle niin olisin enemmän kuin tyytyväinen.


Tällä hetkellä makkari aiheuttaa sisustamiskuumetta. Ennen joulua ostettiin sinne tuollainen upea pystynaulakko joka sopiikin sinne todella hyvin uuden lattian kanssa. Vielä kaipaisin sängynpäädyn päälle jokusen esineen ja jollekkin seinälle kaavailin laittavani Eniltä ostamaani taidetta jahka kehykset saan ostettua. Miettinnässä on uudet matot sekä verhot, mutta vielä mitään miellyttävää en ole löytänyt. Voi olla myös, että harmaa päiväpeitto lähtee vaihtoon kunhan löydän sen tilalle jonkun. Mulla ei ole selkeää visiota värien suhteen. Kalusteet on hankittu tummina, mutta tekstiilien väritykset ovat vielä auki. Alunperin hippuilin sinne mustan kaveriksi tiettyä violettia, mutta voi olla, että se plääni vielä muuttuu.

4 kommenttia:

 1. Paljon parempi! Niin kade. Meillä on kaikkialla tota samaa oranssia kuraa, mitä teillä ennen oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oranssia kuraa! XD Vielä ku sais täältä tietsikka huoneesta tämän oranssin kuran vaihdettua tuohon lankkuun niin olisin todella tyytyväinen.. :D

   Poista
 2. Ihana uusi lattia! Meillä myös vanhassa kämpässä ihanaa keltaista puulattiaa, mutta ollaan juuri muuttamassa. Uudessa kodissa on vähän tuosta tummempi harmaa puun sävy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi koskaan osannut ajatella, että mulle olis niin väliksi mimmosen lattian päällä sitä tallustaa tai mille se näyttää.. :D Mutta kyllä se vaan näin on, että lattia on iso osa yleistä viihtymistä kämpässä! ^^ Uudesta kodista sitten postausta! Jooko?

   Poista