torstai 22. helmikuuta 2018

Möykkypää

"Kyseessä voi olla aivolisäkkeen alueen kysta tai sitten hypofyysiadenooma. Aivolisäkkeen verikokeet tilataan. Soittoaika ensi viikolle tuloksista. Diagnoosi D35.2 aivolisäkkeen hyvänlaatuinen kasvain." 

Joop. Viime viikolla kävin KNK-polilla. Tohtori esitteli mulle mun magneettikuvia joissa näkyy aivolisäkkeessä sijaitseva kysta. Tai kasvain kai se nyt on, kerta diagnoosikin on tehty. Olihan se hurja myhkylä. Samalla tohtori kurkkas mun röörit, siis nenun, korvat ja kurkun, niissä nyt ei mitään ihmeellistä ollut. Tohtori määräs mulle verikokeet, joista soitti tiistaina. Kaikki arvot ok, lukuunottamatta stressihormonia, jonka hiippasen yli oleva arvo selittyy kyllä täysin stressillä. Positiivista siis, ettei mun aivolisäkkeessä ole mitään yli- eikä vajaatoimintoja. Tohtori ei uskaltanut samalla puhelulle sanoa, pitääkö mut leikata vai ei. Aikoi tehdä hoitosuunnitelman kollegoiden kanssa. Oli puhe, että hän soittaa joko keskiviikkona tai torstaina uudestaan viisaampana.  

Tuntui ihan hullulta. Aivokasvain. Tunteet heittivät laidasta laitaan huolella. Pää täynnä (möykkyjen lisäksi) kysymyksiä. Jossittelua. Googlettelua. Leikkauksen mahdollisten haittojen pohtiminen. Olenko minä enään minä, tuli sitä leikkausta tai ei.

Kaksi päivää olin kokoajan jännitystilassa. Odotin puhelua aamusta iltaan. Vihdoin ja viimein se tuli, sillä hetkellä kun totesin, ettei se lääkäri enää varmaa tälle päivää soita.

Seurataan. Todennäköisesti synnynnäinen. Ei tarvetta leikata. Katsotaan kesällä uudet magneettikuvat, mikäli ei muutoksia, seuraavat kuvat ehkä parin vuoden päähän. Kiitos ja hei. 

PHUUH. Tiivistettynä lääkärin sanoma. Paljoa en kerennyt vastailemaan sillä se helpotus joka heitti täyden aallon päästä varpaisiin sai mut ihan mykistymään. Sydän tuli melkein rinnasta ulos. Samantien kun lopetin puhelun hyökkäsin halaamaan vieressäni istuvaa työkaveria.
Vielä on edessä koitoksia, mutta niitä ei mietitä nyt. ELÄMÄ ON IHANAA! 

4 kommenttia:

  1. Voi ihanaa jos asiat ovat toistaiseksi hyvällä mallilla ja toivottavasti myös pysyvät semmoisena <3 onneksi nyt seurailevat niin pysyy sitten kartalla eikä tartte esimerkiksi myöhemmin miettiä et mikä mahtaa olla tilanne <3 <3 oot ihana <3 <3

    VastaaPoista
  2. Ihana juttu! Voin kuvitella, miten helpottava tunne tuon lääkärin puhelun jälkeen! Tsemppii sulle :)

    VastaaPoista