sunnuntai 30. elokuuta 2015

Mietteitä: #deluxeprimacat & #fiksuvaihto


Noniin, ajattelinpa ihtekki vähä rustailla omia mietteitä tänne fiksustavaihdosta vaikka pojat kerkeskin jo fiilistellä fiksun vaihdon alotusta tänne. Sen postauksen voitte lukea täältä jos ette oo vielä sitä tehneet. 

Aikalailla puoltoista viikkoa on takana fiksua vaihtoa ja voin sanoa, että kannatti ja oon tosi tyytyväinen, että me päästiin näitä ruokia kokeilemaan, eipä nimittäin ois ehkä tullut oma-aloitteisesti sitä tehtyä koska a. tuotteiden huono saatavuus Oulaisissa ja b. tuotteiden korkea hinta. Nyt on kuitenkin tullut todettua, että maksoipa mitä maksoi, kyllä nää ruuat on joka pennin arvosia. 

Lähdin ehkä vähän epäillen vaihtoon mukaan kattien kanssa, olin aika varma, että Bablo ei tuu näitä ruokia syömään. Toisekseen ajattelin, että nää on kuitenkin marketista saatavia joten voiko nää nyt kovin ihmeellisiä olla? Iinyn kanssa oli jotain puhetta ennen vaihdon alotusta ja taisinkin siinä puhuessa vähän ruokia epäillä, mutta Iiny vakuutteli ja suosittele oikein lämpimästi Deluxe PrimaCattei. Tässä vaihdon aikana oon hulluna ny Iinylle vouhottanu kuinka nää ruuat ovat mut vakuuttaneet ja ylistänyt näitä ihan kunnolla! 


Mitenkäs se vaihto on sitten mennyt? No, me saatiin fiksuun vaihtoon tällainen ohjelappunen miten tulis edetä. Oli selvät ohjeistukset miten kissat kannattaa uuteen ruokaan tutustuttaa, tapani mukaan minähän en paljoa ohjeista piitannut ja lähdin suorilta syöttämään pelkästään näitä uusia ruokia. Eikä siitä mitään haittaa ollutkaan, tosi hyvin pojat on ottanut uudet ruuat vastaan, melkeinpä kaikki on ollut huippuhyvää eikä ruuista ole jääny kupin pohjille murustakaan syönnin päätteeksi. Aiemminhan meillä oli ongelmana perusmarketti sapuskojen kanssa, että niistä syötiin vaan hyytelöt tai kastikkeet ja "lihat" jätettiin kuppiin. Ne "lihalöntit" saattoivat kadota kitusiin myöhemmin varsinaisen ruokailun jälkeen, mutta yleensä ne päätyivät roskapussiin. 


Pojista oon huomannut, että ne on voineet paljon paremmin kun ruokavaliota on muutettu. Poikien vessakäyttäytyminen on parantunut, enää ei koko kämppä haise ihan paskalta koko ajan ja koostumuksissa ei oo löysää. Oon pistäny myös merkille, että Pöppiksen silmäongelmat ovat vähentyneet, aiemmin Pöpöllä on saattanut olla hyvin usein rähmäiset silmät ja välistä jompikumpi silmä pikkasen pipinä, nyt silmät on kirkkaat pyöreät napit ja rähmiintyminen on vähentynyt huomattavasti. 

Uusi ruoka tuntuu myös antava poitsuille ihan hulluna energiaa. Meidän nukkukatti Bablokin tuntuu nykyään olevan välillä jopa hereillä ja paljon enemmän poitsut on jaksanut remuta ja leikkiä, plussaa sekin. 

Mainittakoon sekin, että Pöppis, jota aina kaikkii haukkuu läskiksi, on nyt solakoitunut vähän ruokavalion muutoksen jälkeen. Painoa on tippunut joitain satoja grammoja ja roikkuva "läskipussi" on kutistunut, eli todellakin positiivista. Pyöreähän tuo meidän Pöpö on vieläkin ja tulee varmasti olemaankin. :D 


Pieni ihmekkin tässä taloudessa on tapahtunut, nimittäin ikuinen napujen vihaaja Bablo on vihdoin ja viimein pääsemässä raksujen maailmaan. Toki raksujen syöttöön on käytetty apuna kuivattuja kananpaloja, mutta uskon, että jossain vaiheessa ne voidaan jättää kokonaan pois. Oonki harmitellut jo monta vuotta Bablon nappula vihaa, mutta luultavasti meillä on ollut aina vaan pahoja napuja. :) Sizzling Salmon naput on tällä hetkellä Bablon lemppareita ja niiden kanssa rupeaa jäämään jo kananpalat syömättä. Paljoahan herra ei vielä napuja syö, mutta riittävästi. Musta ihanteellinen ruokinta oliski, että syödään aamulla ja päivällä märkäruokaa ja sitten illalla napuja. Nappulat kylläkin tuntuvat jakavan mielipiteitä ihmisten keskuudessa, mutta mun mielestä ne on hyvä lisä ruokavalioon. 


Sellainenkin asia on tullut huomattua, että Bablo tulee nykyään ihan itse keittiöön ruualle kun sitä rupean laittamaan, aiemmin herra on pitänyt käydä "mamman taksilla" hakemassa ruokakupille.

Jep joo, kylläpä me nyt jäädän tälle tielle, tilattiinkin tuossa jo Petnetstoresta näitä sapuskoita, että on millä jatkaa kun testiruuat loppuu. Ainoa asia joka testaamisessa oli "huonoa" oli se ettei laatikossa ollut mukana kissoille herkkuja! Mun mielestä ne olis ollut ihan kiva lisä, meillä ainakin paljon käytetään leikeissä ja yleensäkkin palkkiona (joskus näemmä myös napureeneissäkin..) herkkuja! Ehkä mä vielä tilaan Deluxe Priman herkkui tuolta Petnetstoresta pojille joku päivä samalla kun pitää hampsteroida ruokaa lisää. :D

Onko täällä muita vaihtajia tai muuten vaan Deluxe PrimaCatin ystäviä? 


4 kommenttia:

 1. Kyllä sen safkojen vaihtamisen huomaa lähes välittömästi nimenomaan ilmanlaadussa : D meillä on vähän lipsuttu takaisin kohti halpismössöjä ja kyllä sen taitaa vanhemman kollin aamuisista vessa käynneistä jo haistaa kyyneleet silmissä. Pitääpäs tsekkailla josko primacattia löytyis jostain omista lähikaupoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! XD Toivottavasti meillä budjetti antaa periksi, että pystytään nyt pysymään näissä ruuissa eikä palattas noihin mitä on ennen syöty, kyllä tuo Pöppiksen simmuhommeli on nyt aika iso tekijä miksi haluan syöttää parempaa. :3 Kannattaa tutustua, valikoima on musta ihan jees joten varmasti löytyy jotain maistuvaa teidänkin kisuille! ^_^

   Poista
 2. Kyl sillä on iso merkitys mitä noille karvalapsille syöttää.. Meillä myös kun ollaan tapeltu yli 4 vuotta ton karvakorvan ruuista kun tuntuu ettei mikään sovi, toinen aiheuttaa ripulia, toinen ummetusta, toinen korvatulehduksia ja tassujenväli tulehduksia ja yks silmienrähmintää ja kaikkea edellämainittua sekaisin.. Nyt tuntuu että olemme viimeinkin löytäneet merkin mikä sopii tolle neidille, tosin tuosta nykyisesta merkistä vain ja ainoastaan kana versio... kokeilin kalaversiota vaihteeksi ja ilmeisesti neiti on kalalle allerginen kun turkki meni samointein sameaksi ja alko silmä, korva ja tassuongelmat..! :( Kyllä sitä mielellään maksaa vaikka omaisuuden että perheenjäsenellä on kaikki hyvin, eipä sitä itsekkään syö mitään sopimatonta..paitsi suklaata, sipsejä, pullaa ja ja ja ja... :`D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Kyllähän sen huomaa itestäki kuinka paljon paremmin voi ku jättää ne einekset kauppaan ja tekee ihan perus kotiruokaa.. ;D Tosin eihän ne omat syömiset oo ikkää nii justii.. Ny kyllä oon ruennu iha tosissaa panostaa kissojen ruokailuun, harmittaa vaan et sen hoksaamiseen meni näinkin kauan aikaa.. Kylläpä teillä on ollut melkosta rulianssian tuo hyvän ruuan löytäminen! Toivottavasti teillä ei kovin äkkiä kyllästytä syömään kanaa.. :D

   Unohtu ihan kokonaa tuohon tekstiin mainita, että meillä pojilla on nykyää ihan hemmetin pehmeet ja kiiltävät turkit! ♥ Ei enää ikinä halvimpia purkkimössöjä!

   Poista