torstai 23. heinäkuuta 2015

Nukkuhommia

Taas ollaan siinä tilanteessa, että nukkumiset menee ihan perseelleen. Mua väsyttää ja nukuttaa iltasin ihan sikana, mutta uni ei vaan tuu. En oo seurannut yhtään, kuinka pitkiä aikoja vietän vaan sängyn pyörien ja yrittäen unta. Musta tuntuu, että ihan liian kauan. Musta on tuntunu siltä, että kun oon päässyt uneen niin heti perään onkin ollut aamu ja pitää herätä. Painajaisilta olen onneksi nyt välttynyt. 

Ärsyttävintä on siinä tilanteessa se kun aivot rupeaa suoltamaan kaikkea paskaa. Sieltä kaivautuu esiin ressinlähteitä asioista joista ei edes kannata ressata. On tullut kyllä käytyä läpi kaikki mahdollinen ja mahdoton läpi parissa yössä. Sitten kun ressityksistä päästään, rupeaa tuntumaan niinkuin olisin unohtanut jotain. Varmuuden vuoksi pitää käydä läpi päässä kaikki pankkitunnuksista lähtien kirjakerhojen salasanoihin. Sitten mietitään kalenteria. Mennyttä viikkoa ja tulevaa viikkoa. Muisti tuntuu pelittävän, mutta siihen ei voi kuitenkaan luottaa. Muistamisten jälkeen alkaa ajatusten virtaan pulpahtelemaan vanhoja asioita. Sellaisia asioita joita ei halua muistaa. Muistoja lapsuudesta ja nuoruudesta. Asioita joita on tehnyt. Yksinkertaisia kämmejä. Ihmisten sanoja. Jossain vaiheessa alkaa väkisin laskemaan lampaita ettei tarvitsisi moisia asioita miettiä. Kun lampaita keskittyy laskemaan, tulee tunne, että joku tuijottaa selän takana. On aistimuksia. Outoja ääniä. On pakko kaivautua syvemmälle peiton alle ja aloitettava lampaat alusta. Peiton alla tulee ihan saatanan kuuma ja happikin meinaa loppua. On pakko rohkaistua ja raottaa peiton reunaa. Toinen päästää kuorsaavan korahduksen ja saan melkein sydänkohtauksen. Yö tuntuu vaan jatkuvan ja jatkuvan. Ahdistaa.. Ja yht äkkiä onkin jo aamu. 

Hämmentävintä on aina se, miten olen uneen päässytkin. Sammunut kuin saunalyhty. 

Viime yönä sain sentään enemmän nukuttua kuin sitä edeltävänä. Eilen oli ihan kuollut olo, tänään sentään jotenkute elossa oleva. Toivottavasti tää taas tästä rupee tasaantumaan.. 

11 kommenttia:

 1. Mä niin tunnen sun tuskan! Mullakin on ollut nyt pari viikkoa ihan hirveän levotonta unta ja tietty kaikki inhottavat ajatukset porautuu päähän juuri kun pitäisi sulkea silmät. Mulla huonosti nukutut yöt vielä laukaisee pakkoajatuksia päivisin, joten seuraa kiva noidankehä kun ei voi nukkua ajatuksiltaan ja sitten taas väsyttää, mikä laukasee inhottavia ajatuksia. Tsemppiä sinne hurjasti, uniongelmat on kyllä niin hanurista kuin vain voi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa niin! Ei oo hääviä kyllä yhtään, tsemppiä myös sulle! ♥ Viime yön nukuin jopa kohtuu hyvin, oiskohan iltasella nautiskeltu rommikola toiminut hyvänä yömyssynä.. Täytyy varmaan tehdä testi ja juoda sellainen tänäkin iltana! :D

   Poista
 2. Mulla sama! Yritän aina mennä ajoissa nukkumaan, mutta uni ei millään tule ja muutenkin herään usein yön aikana. Se on hassua, miten kroppa on väsynyt, mutta aivot käy ylikierroksilla, tulee mieleen muistoja joita ei jaksais miettiä ja just toi että tuntuu jonkin unohtuneen. Se stressaa kun ei saa nukahdettua heti, kun tietää että herätyskello soi aikaisin. Kadehdin mun poikakaveria, se vaa menee sänkyyn ja pistää silmät kiinni ja heti alkaa kuorsaus. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttää kun meet ajoissa nukkumaa ja tää rumba lähtee käyntiin, sama myös kun hermostuksissas meet liian myöhään nukkuu ja kiruat ku kerkiät nukkua vaan jonkun pari tuntia ja sit ne tunnit menee just tommosee vellomiseen! Perkele! Mun ukko on kans sellanen, vaikka se kitisee sänkyyn mennessä ettei väsytä niin kummasti rupee kuorsaus kuuluu heti ku valot menee sammuksiin ja on saanut hyvän asennon makkuullaan. :D

   Poista
 3. Ootko kokeillu melatoniinia? Toimii mulla. Vaikka olis mitä kakkaa päässä ja pää haluais kelata sitä, niin se vaan sammuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on PITÄNYT koittaa, mutta jostain kumman syystä en ole sitä vieläkään kokeillut. Ehkä mua jotenkin pelottaa sen kokeilu? :D Kyllä mun nyt täytyy ihan oikeesti saada kiikutettua sitä melaa (*tirsk*) kaupasta kottiin! :D

   Poista
  2. Jooo kannattaa! Se pelasti mun elämän! Oon aina ollu tosi huono nukkumaan lapsesta lähtien. Mutta melatoniini kyllä alkaa väsyttää :) Nyt se on loppu ja pitäs mennä huomenna ostaan uutta ja pelottaa etten saa ens yönä unta ku viimeaikoina taas nukuttanu nii huonosti... Mutta kannattaa kokeilla mahdollisimman äkkiä, kaikille se ei auta mut jos se auttais suaki nii kyllä oot kiitollinen että kokeilit :)

   Poista
  3. Apua, saiks nukuttua ilman tabui? Joo täytyy kyl ny vaa uskaltautuu ostaa niittä ja koittaan! Tuleeko niistä ihan kuolemanväsy? :D

   Poista
  4. Mullei ainakaan tuu silleen väsy tunne, mutta nukahdan nopeesti kun meen nukkumaan. Ilman niitä saatan pyöriä monta tuntia sängyssä ennen nukahtamista.

   Poista
  5. Mä oon vähä niinku sillai henkisesti koukussa niistä että ku tiiän että ne on loppu enkä saa niitä jos ei tuukkaan uni ja sit ahistaa ja aaargh xDDD Nyt ostin niitä taas nii se helpottaa ku tietää et kaapis on niitä ja voi ottaa jos tuntuu ettei uni tuu :D Mulla tulee niistä jotenki aivan sika kova väsymys puolituntia-tunti tabun ottamisen jälkee! Ja kaikilla ei toimi ollenkaan... Mulla jotenki toimii ihan erityisen hyvin. En tiiä onko mun luontanen melatoniinin tuotanto sit jotenki huono? O_O Mut kantsii tosiaa kokeilla ^^ Voin vaikka ostaa ne sulta sit pois jos ei tunnu auttavan nii ei sit turhaa pyöri kaapissa ne x)

   Poista
  6. Ohops, unohtunu iha kokonaa nää kommentit! Sori! ^^ Ja kiitti vastauksista! Nytpä nähään mitä ne pillerit mulle tekee, laitan tänään niitä tilaukseen ja toivonmukaan saan ne pian hyppysiini! Ja Olivia, mäpä sit marisen ja kauppaan ne sulle jos niistä ei oo mitään hyötyä! x)

   Poista