maanantai 20. huhtikuuta 2015

Otsikoton

Voihan vaalit. 

Niitä tuli odotettua ja niiden vuoksi intoiltua, kannatin pienpuoluetta ja petyin kun äänimäärät eivät riittäneet. 

Noh, niin tai näin. En usko, että mitään hirvittäviä muutoksia tulee tapahtumaan, istuipa siellä eduskunnassa kuka tahansa. Lupailla voi vaikka pikku-ukkoja, toinen asia voidaanko niitä lupauksia pitää. Kannattamallani puolueella oli kuitenkin mielestäni hyvät aatteet, asiat mitä ajaa ja perusteet niille asioille. Harmittaa ihan sikana. Seuraavia vaaleja odotellessa.. 

Huomasin kuitenkin tuolla äänestysreissulla etten jännittänyt paikalle menemistä yhtään. Ukolle naureskelin myöhemmin käsieni tärinää lappua sujauttaessa laatikkoon jänskien fiiliksien takia. Ukko luuli käsieni vapinan johtuneen sosiaalisistapaineista. Musta oli kiva todeta, ettei moisia paineita ollut ollenkaan, olin vaan niin intopiukeena ja fiiliksellä suorittamassa tärkeää tehtävää. 


Ps. lauantaina oltiin perinteisellä iltalenkillä jolloin katellaan matkan varrelta tyhjiä pulloja, koska rahnati on kivvaa ja roskaaminen on tyhmää. Sattuipa kerrankin pullomummeli samoille apajille meidän kanssa. Arvatkaa kuinka meinasin revetä nauruun kun mummo kiihdytti vauhtia tyhjää tölkkiä kohti kun huomasi ukon sitä lähestyvän. Ukko kuitenkin ehti ensin paikalle ja koppasin tölkin mukaansa. Mummon naama venähti ja minä tokaisin, että kerettiinpäs ensin. Pohdin ukolle jatkettuamme matkaa, oliko juuri tapahtunut väärin tehty. Mietin, ottiko mummo nokkiinsa ja tuleeko seuraavat kaksi viikkoa kotkottamaan kaikille kuunteleville kuinka nuorukainen kolppasi nokan edestä 15 senttiä. Paapatin vanhempien ihmisten kunnioittamisesta ja ties mistä. Ukko tokaisi, että hän ei edes huomannut koko mummelia kun syöksyi vaan kohti tölkkiä rahankiilto silmissään. :D Johtopäätös, kyllä, tämä oli hauskaa ja toivottavasti mummokin ajattelee, että seuraavalla kerralla pitää pistää isompi vaihe silmään kun lähtee säntäämään kohti tyhjää lonkkutölkkiä. 

12 kommenttia:

 1. oot ihana, nää piristää aina nää sun tekstit jotenki :-----D

  VastaaPoista
 2. Huu, itekkin kävin äänestämässä ekaa kertaa koko elämäni aikana ja kyllä jännitti! :D Pikkupuolueen kannattajana itekkin olin vähän pettyny tulokseen, ja vähän samat fiilikset on nyt täälläkin. Ei jaksa oikein uskoa että mitään suuria muutoksia tapahtuu, kurjuus jatkuu.

  Voi vitsi, tuo pullojenkeruu onkin varmaan hyvä motivaattori lenkille lähtemiselle, pitäsköhän tuota ryhtyä itsekin samaan puuhaan :D Oon niin huono saamaan itteäni liikkeelle! Hihi, hauska kyllä tuo kisailu mommon kanssa :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänestäminen on kyllä aina yhtä jänskää! Tai no, tää oli vasta toinen kerta kun äänestin ja oon varma, että vaikka se olis sadas kerta niin yhtä jännää se olis! :D

   Niinpä, kurjuus jatkuu.

   Se on! Hyvin äkkiä niistä yksittäisistä pulloista kasvaa iso saalis josta saa jo ihan mukavasti rahaa kun ne palauttaa.. ^^ Meillä ruukataankin iltaisin heittää ilmoille kysymys, että lähdetäänkö metästää pulloja eikä kysäistä vaan, että lähetäänkö kävelylle.. :D Tympäsee vaan ihmiset jotka hajottaa pullot tai ruttaa tölkit ettei kukaan pääse niistä hyötymään. Veisivät ne ees roskiin... -.-' Tosin nyt iltaiset metästykset jäävät vähemmälle koska yäkyäkyäk sammakot.

   Poista
  2. Nojoo se on kyllä typerintä maailmassa, kun ihmiset hajottaa niitä tölkkejä & pulloja :/ Jos ajatus on se että ei halua kenenkään muun hyötyvän niistä niin kantaisi tosiaan itse pois, mutta typerintä mitä voi tehdä on ympäristön roskaaminen. Se saa aina näkemään punaista, argh :(

   Poista
  3. Niinpä! Itse koittaa roskaamista välttää ja hävettää kun teininä sitä oli niin piittaamaton, että nakkasin roskan maahan vaikka vieressä olisi ollut roskis........... :B

   Poista
 3. Isompi vaihe silmään :''D Noo eiköhän mummo ollu ahkeroinu niin että selviää 15 sentin aiheuttamasta pettymyksestä ;) Ite liikuin viime kesänä julkisilla töihin ja keräilin erilliseen kassiin aina kaikki pysäkeillä lojuneet tölkit ja pullot, niistä tuli kiva pieni lisätienisti kyllä ^^

  Ja hyvä hyvä, aina pittää äänestää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mummeli pystyy antamaan meille anteeksi jonakin päivänä. :Dd Ihmeen paljon ihmiset jättävät niitä tyhjiä tölkkejä ja pulloja tuonne kaduille. Ei se mua haittaa, enemmän rahaa mulle! :D Teininä kyllä tuli itsekkin jätettyä kaikki tyhjät putelit sitä mukaan kun tuli tyhjennettyä tai sitten suoraan luovutettiin pullomummoille, luultavasti nykyään tulisi kannettua ne tyhjiöt takaisin kotiin jos ulkosalle lähtisi omia juomia nauttimaan. Onhan se nyt kuitenkin jo maitopurkin verran rahaa jos kuusi tölkkiä sattuu ryystämään! :D

   Ja kyllä, niin pitää! Pettynyt olen ihmisiin jotka eivät äänioikeuttaan käyttäneet.

   Poista
 4. Itselle oli kyllä todella suuri pettymys tuo vaalien tulos, selvästi olen elänyt kuplassa, kun olen kuvitellut, että monet voittajien kannattamat teemat ovat olleet vain pienen kovaäänisen vähemmistön suosiossa, mutta tulipa ilmi, ettei näin ole. Oma ehdokkaani ei läpi päässyt ja puolueensa kannatus tippui roimasti. :/ 2011 kuvittelin, että ollaan saatu huonoin mahdollinen hallitus, mutta taitaa tänä vuonna toisin käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jotenkin surullinen kun tarkastelin kannattamani puolueen äänimääriä.. Miksi ihmeessä ihmiset haluavat törppöjä ja herroja eduskuntaan? Olisi mukava saada sinne joskus ihan peruspulliaisia joiden ajatusmaailma olisi realistinen ja ajatukset järkeviä. Tällä hetkellä tuntuu, ettei nykyisillä henkilöillä ole mitään tajua mistään. Asiat ratkaistaan päätöksillä, joilla saadaan yhteiskunta voimaan huonosti. Katsotaanpa millaisia juttuja uusi hallitus rupeaa suoltamaan..

   Poista
 5. Voi mummoa! :D Miusta on kyllä ihana, kun löytyy ihmisiä, jotka viitsivät nuita pulloja ja tölkkejä kerätä. Harmi kun heitellään luontoon ja säretään pulloja minne sattuu, mutta onpahan edes siistimpää kerääjien ansiosta ja palauttajat saavat vähän rahaa takaisin siitä vaivasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummo parka, toivottavasti hän on päässyt tapahtuneen yli.. ;) Arvostan kyllä suuresti pullojen ja roskien kerääjiä. Toisinaan kyllä hävettää olla pulloja tuolla noukkimassa kun tuntuu, että osa ihmisistä katsoo köyhäksi ja noloksi eivätkä ymmärrä sitä, miltä luonto alkaisi pian näyttää jos kukaan ei piittaisi niistä törkyistä mitä ihmiset sinne jättävät. Roskia en vielä ole kerännyt, mutta kannan korteni kekoon sillä. etten itse roskaa. Hattua nostan niille, jotka huolehtivat kadun varsilta ne karkkipaperit ja muut roskat. :)

   Poista