torstai 29. tammikuuta 2015

Pollailua ja muuta

Ärsytys. 

Mun on pitänyt tulla kirjoittamaan tänne jo monta päivää, mutta en oo saanut aikaseksi. Tympäsee ku oon saanut pidettyä niin hyvää postaustahtia yllä, verrattuna siihen miten postailen normisti, ja nyt se näyttää tyssäävän johki. Ei mua onneksi ressaa asia, mutta nyppii kyllä. Pitää oikein välillä miettiä, että mitä mää oikeen oon tehnyt/teen kun ei tunnu aika riittävän mihinkään.. Ja nyt kun pääsin tähän naputtelun makuun niin en sitten millään muista mistä oon aikonut kirjotella. Jes. Kiva ku asiat katoaa päästä aina niinku pieru saharaan. 


Toinen ärsytys, kävin tänään pitkästä aikaa pollattimen luona. Jotenkin olin tosi helpottunut, ettei se päässytkään sinne koulutukseen ja jatkaa töitä normaalisti, mutta toisaalta mä taas huomasin sen kuinka hankalaa sen kanssa on kommunikoida. Tai toimia. En mä tiedä. Tänään puhuin varmaan 15 minuuttia putkeen kertoen mitä sinä aikana on tapahtunut kun ei olla nähty ja miltä musta on tuntunut. Mitä se sano mulle niihin asioihin? Ei oikein mitään. Musta vaan välillä tuntuu, etten mä saa sieltä mitään irti vaikka kuinka yritän. Mä tarvin ohjausta ja kaipaan sellaista syventävää keskustelua josta vois olla apua. Musta vaan tuntuu ettei sitä kiinnosta. Pyysin lähtiessä taas "hoitokertomukset" mun käynneistä. (Miksi niitä sanotaan? Mä puhuttelen niitä mun käyntejä käsitteleviä tekstejä "tarinoina".) Mua ärsytti niiiiiiiiiiiiiiiiiiin paljon lukea niitä tekstejä. Musta tuntuu, että se ei oo mun käynneillä keskittynyt tärkeisiin asioihin, on kirjannu ylös vaan sellaisia diipadaapa-juttuja ja se kirjoittaa musta niinkuin olisin lapsi! Ja kiva huomata kuinka monet asiat se on käsittänyt väärin. Oonko mä oikeasti niin vaikeasti ymmärrettävä, onko vika mussa, enkö mä osaa ilmaista itseäni tarpeeksi selvästi? 

Nojoo ärtsyilyistä viis, onhan tänään jotain ihan mukavaakin ollut. 


Kirjoittelin tänään muutaman postikortin. Tilasin viime viikolla ison läjän uusia korttia ja eilen ne saapuivat, joten syyhytys oli melkoinen päästä valkkailemaan ja kirjustelemaan ihmisille kortteja. Harmi, että parille jouduin lähettämään kortin ihan umpimähkään, immeiset eivät olleet kirjoitelleet profiileihinsa yhtään mitään itsestään eivätkä olleet edes merkanneet, ovatko kumman sukupuolen edustajia joten.. Toivotaan nyt kuitenkin, että nämä henkilöt osaavat kuitenkin saamiansa kortteja arvostaa vaikka ne eivät välttämättä ole niitä mieluisimpia. Yhden henkilön profiilissa luki, ettei hän välitä postikorteista yhtään, että hän kerää pelkästään merkkejä. Merkeistä oli tehty tarkka lista, minkä aiheisia ne saisivat olla. Oli pakko kirjustella pahoitellen rumaan korttiin, ettei meillä ole yhtään häntä miellyttävää postimerkkiä kun meille ostetaan kerralla aina isompi satsi merkkejä jotka ovat tyyliin kaikki samanlaisia emmekä kuitenkaan viitsi yhden henkilön takia lähteä erikseen mieluista merkkiä ostamaan varsinkaan kun henkilö ei ollut edes postcrossingista kiinnostunut muutakuin siltä kannalta, että saa kerättyä postimerkkejä. 

Jajaja mitäkö tuota sitten.. Oon kattonut tänään ihan onnessani Suomen surkeinta kuskia katsomosta! Jos mulla ois ajokortti niin se ohjelma ois mulle tehty, uskokaa pois. On muuten ihan loistavaa viihdettä katsoa porukan törttöilyä, vaikka onhan se huolestuttavaa, että tuollaiset kuskit ovat kortin saaneet. Ihan kiva ajatus tuo ohjelma, uskon, että monet sinne päässeet oppivat sieltä oikeasti jotain ja rupeavat oikeasti kiinnitämään huomiota siihen, miten liikenteessä kuuluu käyttytyä tai saavat kohdattua ajo pelkojaan. 

Niin tai näin, tää lähtee nyt keittelemään muneja iltapalaksi ja kehittämään jotain tekemistä vielä tälle iltaa. Toivottavasti palataan pian asiaan! 

10 kommenttia:

 1. "Musta tuntuu, että se ei oo mun käynneillä keskittynyt tärkeisiin asioihin, on kirjannu ylös vaan sellaisia diipadaapa-juttuja ja se kirjoittaa musta niinkuin olisin lapsi!"

  Voi, et ole ainoa. En oo aikoihin edes viitsinyt vilkaista niitä tekstejä kun ne näkyvät netissä. Aina niitä ei ilmesty ollenkaan, johtuukohan järjestelmästä vai siitä etteivät ole edes kirjoittaneet mitään. Huoooooh. Vituttaa muakin. Murr. Paskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on joku pakottava tarve saaha aina noi itelle tulostettuna. Välillä vaan lueskelen noita lippusia ja lappusia joko vittuuntuen tai nauraen . :D Ekat luku kerrat kyllä menee aivan raivoapinana, niinku nyt!

   Järjestelmät kusee kyllä! Saa nähä millon noi kaiken maailman sähköset palvelut rupee tosissaan ihan kunnolla pelaamaan.......

   Mörr!

   Mutta niin. Vähäkö kakkaa. Ihan kaikki!

   Poista
 2. Oon jo pitkään halunnut kokeilla tota postcrossing juttua, mutta en oikeen tiiä että miten siihen pääsisi mukaan joten oisko sulla sanoa jotain nettisivustoa tms? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.postcrossing.com/

   Sinneppä vaan rekistöröitymään ja tutustumaan, aika äkkiä siitä pääsee jyvälle miten se homma toimii! :) Kannattaa ihan huolella eka kirjustella oma profiili kuntoon niin ihmisten on mukava sit sitä lueskella ja lähettää sulle sellasia kortteja mistä tykkäät. Kannatta vähän kertoa itestä, harrastuksista, millaisista korteista tykkää, toiveita esim. jos haluat tyyppien kirjottavan sulle jotain omalla kielellään ja kääntävän enkuksi jnejne. Sitten vaan ekaa korttia lähettämään! Kun sä lähetät kortin, sä saat kortin. Kun sun kortti menee perille, tyyppi rekkaa sen ja sä saat laittaa taas kortin ja pikku hiljaa ne määrät nousee paljoko kortteja voi kerralla olla matkalla. Ja samoten sit ku sä saat kortin niin rekkailet sen ja ilostelet ku postilootaan on tullut jotain muutaki ku pelkkää mainospaskaa/laskuja. :D Korttia lähettäessä kannattaa vaikka oikeaan alakulmaan kirjoittaa se ID selkeesti ja tarkistaa vaikka vielä toiseen kertaan, että tuli oikeen. Samoten osoitteiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Kolmantena, monet tykkää kun lähetys päivämäärän lisäks kirjaa korttiin lämpötilan ja kertoo sen hetkisen säätilan (piirtää auringon jos on aurinkoinen päivä jne.). Sitte vaan kirjottelemaan ihan mitä vaan haluaa kirjotella! Monilla voi olla toiveita, että ne pyytää sua kertomaan vaikka sun lempi asioita tai kertomaan jotain sun asuinkaupungista, mutta itsehän sä päätät mitä kirjoitat. :)

   Lähtiköhän selitykset lapasesta. :D No oli miten oli, ei muutako postikortteilemaan! ^_^

   Poista
  2. Oiii että haluaisin kans niin alkaa tuohon korttihommaan! Osaankohan rekisteröityy tonne, mulla on niin paska englanti että saan aina nähä vaivaa kaikessa tommosessas :D

   Poista
  3. Oho, rekkasin sisää ja tuoltahan löytyki kaikki myös suomeks! jeeeeeeeeeee :D

   Poista
  4. Ohops, tuonne mun ohjeistuksiin korjaus, siis vasempaan alareunaan kannattaa se ID laittaa, tai ainakin niin mä teen! :D

   Olivia, saiko sen sivuston ihan suomeksi sieltä vai käänsikö sulla selain sen suomeksi? Kuiteski, hyvä että onnistuit! Ei muutako säkin vaan kortteilemaan! Mullaki on ihan paska enklanti, mutta ukko auttaa ja google kääntäjä on kaveri.. XD

   Poista
  5. Siinä oli se ohjesysteemi suomeks, ja se oli ihan hyvä suomennos, kylläki tosi suora suomennos alkuperäisestä. :D Mut ei sitä sivustoo tainnu suomeks saada, vaan ne ohjeet mutta nehän ne tärkeet onki!

   Poista
 3. Hahaaa mä oon kans kattonu kaikki ne uusinta jaksotki Suomen surkeimmasta kuskista :D viihdyttävää katottavaa ja ei voi ymmärtää miten ne on sen kortin saanu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans seurannut ne edelliset kaudet ihan kauhulla ja naurulla! :D Ei voi kyllä muutakuin ihmetellä, miten ne on ne kortit saaneet! :D

   Poista