maanantai 6. lokakuuta 2014

Nimim. huolestunut kansalainen

.. tai muuten vaan joku mummo tässä moro!

Mua on melkeinpä ruennut jo ahdistamaan se, että ihmiset kaahaa autoillaan ihan samperin lujaa. Jos on kiire johonkin, niin eikö sitä voi lähtä sen verran aiemmin, että voisi ajaa rajoitusten mukaan? Tai jos on tarve kaahata, niin sitä varten löytyy varmaan ihan omia paikkoja. Mua on hirvittänyt monet kerrat tupakalla ollessani kahtoa meidän vierestä menevää tietä, joka on hemmetin pitkää suoraa vaan, kun siinä tuntuu monella kuskilla kaahaus lähtevän käsistä. Joskus sitä vaan odottaa milloin herää tai havahtuu kauheaan ryskäsyyn kun joku tollo menettää autonsa hallinnan ja iskeytyy esim. meidän rivarin seinään. Paljon meilläkin päin kulkee lapsukaisia ja vanhuksia, yleensäkkin ihmisiä, ois ihan hirveetä jos joku joutus sen takia kärsimään, että jostain tollosta on vaan kiva käyttää pitkä suora hyväksi. Taidan oikeasti ottaa yhteyttä johonkin ja vaatia tuolle suoralle korotuksia. Oikeasti.

Parin viikon aikana oon kuullut ja lukenut monesta murtokeikasta täällä. Kohteina ovat olleet pienemmät yritykset ja jopa koteihini on menty sisälle. Viimeisinpänä kuulin, että lähistöllä on viety autoista bensat. Ei vaan voi ymmärtää. -.-

Kyllä mulla oikeasti alkaa olemaan turvaton olo. Musta on ihan vitun perseestä, että poliiseja on vähennetty niin paljon ja tullaan varmaan vähentämäänkin. Kyllä se on kiva tänne soittaa poliiseja paikalle kun sanotaan, että menee puoliska tuntia saapua paikalle. Tai kysytään, että pärjättäskö sielä ilman, jos virkavalta kävisi myöhemmin. Miten vitussa se voi passata myöhemmin jos tilanne on just siinä sillon hetkellä päällä kun hätäkeskukseen soittaa?

Milloin kukakin on jonkin vaikutuksen alaisena ja milloin liikkuu ihan outoa porukkaa.. Piipaat huutaa monta kertaa viikossa kun ennen tuntui, että hälytysajoneuvojen äänien kuuleminen oli harvinaista. En minä kohta uskalla liikkua mihinkään yksin. Enkä varsinkaan ilman mitään "varustusta".

Samalla mua vituttaa suuresti ilkivalta. Voisko olla mitään turhempaa kuin särkiä tai sotkea paikkoja ihan turhaan? Jos on tekemisen puute niin vois vaikka hankkia uusia harrastuksia tai sanoa vaikka kaverille, että tehhäänpä jotakin mukavaa. Vaan siinäkin tuppaa olemaan se ongelma, että joukossa tyhmyys tiivistyys. Pari viikkoa sitten meidän postilaatikoilla oli käynyt joku idiootti tai jopa monikossa idiootit. Koko rivistö oli hajotettu keskeltäkahtia paskaksi ja yhden laatikon päältä ilmeisesti ajettu autolla. Siis tosi fiksua toimintaa! Ei siinä mitään, reippaina ihmisinä naapurin kanssa korjattiin laatikosto ennalleen, mutta kyllä se vaan silti jaksaa tympästä. 

En sano itse olevani täydellinen, mutta ei tulisi mieleenkään hajottaa paikkoja huvikseen. 

Mummo kiittää ja kuittaa! 

2 kommenttia:

  1. Ei vittu. Älä muuta sano. :( Ja vituttaa seki ku näistä avautuu nii heti on kukkahattu. Ihan vitun ärsyttäväääää. Ja täälä mopojonnet kaahas koko kesän tässä kerrostalon ympärillä niin ettei asukkaat saa nukkua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Ihan oikeita ja huolestuttavia asioitahan nää kaikki on! Ainiin, en muistanut ees koko mopoja ku oon ollut viime aikoina ihme kyllä vittuuntuneenpi noihin autolla kaahaaviin kun ees taas rällääviin mopoihin. Voi että just niin ärsyttävää tuommonen rällääminen! Mörr.

      Poista