keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Minkäslaista viinaa on absintti?

Wihii, pitkästä aikaa tehtiin kaveripoppoolla tilausta Alandiasta! Absintissa on se jokin, että sitä täytyy löytyä baarikaapista aina. Ollaan muutaman kerran ennenkin tilattu absinttia Saksasta ja joka kerta toimitus on ollut nopeaa ja miellän verkkoputiikin todella luotettavaksi! 

Tällä kertaa tilattiin kaksi pulloa meille. 

Absinthe Gruene Fee 


This Absinthe has no licorice taste. Its taste profile is sweet with notes of cinnamon. It is not an Absinthe in the traditional sense, but perfect for those who do not like the licorice taste usually connected with Absinthe.

Haluttiin tällä kertaa kokeilla erilaista absinttia kun yleensä ollaan tilattu jotain ihan perus huttua. Itse en tätä vielä ehtinyt maistamaan, mutta ukko totesi tämän sen verran makeaksi ettei tämä tarvitse kaveriksi kuin yhden sokeripalan. Tätä on kehuttu hyväksi colan kanssa, täytynee sekin sekoitus testata. Tämän absintin väri oli todella hailakka vaalean vihreä kun se laimennettiin juotavaksi. Tykkään absintista ehkä siksikin niin paljon kun laittaminen juotavaksi on eräänlainen rituaali. Olisi enemmän kuin siistiä joskus ostaa ihka oikea väkkärävekotin veden tiputteluun, tahtoo kannusta tiputellessa välillä vedet lorahtaa vähän liiankin sutjakkaan lasiin. 

Toiseksi pulloksi valittiin se perinteinen pääpallo. 

Absinthe Hamlet Hardcore BlueHamlet, the tragedy by William Shakespeare, recounts how Prince Hamlet exacts revenge on his uncle for murdering his father. The gravedigger scene is well known, where Hamlet thinks about the commonness of death and the vanity of life, while looking in the face of an unearthed skull. To be or not to be, probably the most famous quote of the play, expresses what Absinthe Hamlet Hardcore stands for: An Absinthe with the merciless alcohol degree of 80% combined with the inspiring virtues of the wormwood plant. Enjoy!

Pääpallo absintti on parhautta shottina! Kunhan vaan ei tee meikäläisiä ja kumoa shotteja sitä mukaan nassuusa kuin vaan ehtii, voin kertoa, että ahneella o kakkanen loppu. Tai no kakkanen ja kakkanen, mustaa sai hinkata pöntöstä vielä seuraavanakin päivänä pois kun nesteet tulivat ylös melkeenpä samaa kyytiä kun ne sain alas. Aikaisemmin tosiaan meillä on ollut tätä mustana ja punaisena, tällä kertaa piti ostaa sininen. Seuraavaksi sitten sitä vihreää! Tätä kannattaa jo pelkästää ostaa hienon pullon takia! 


Kahtokee ny kui nätskiä ne on tyhjinäkin hyllyssä koristeena! Oon kyllä miettinyt josko näihin pääpalloihin joskus laittaisi jotain värillistä hiekkaa sisään jolloin kallon muodot olisivat helpompi erottaa. 

Onko täällä muita absintin ystäviä? :) 

10 kommenttia:

 1. Minä olen absintin ystävä :D siis tuon aidon absintin eikä sen suomessa myytävän "absintin"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo se alkoissa myytävä absintti ei kyllä oo absinttia nähnykkää.. :D

   Poista
 2. Sokerinpaloja ?? vettä ?? o.O ja mikä tua haarukkareikälusikkajuttusokerisysteemi on ? :DDD Sen kerran oon juonu absinttia (riikasta tuotu) ja kyllä oli ihan hel ve tin pahaa :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, miten sä oot absinttis juonut? :D

   Haarukkareikätsydeemihommelipommeli on absintti lusikka joka asetetaan absintti lasin päälle. Sokeripala tai kaksi asetetaan lusikan päälle ja jääkylmä vesi valutetaan niiden läpi lasiin absintin kaveriksi. :D Vesi juurikin tiputellaan sinne juomaan, että laimentaminen tapahtuu hitaasti. Kun absintti liuotetaan hittaasti niin juomasta vapautuu yrtit ja muut ja tulee ne maut paremmin esille. Absinttihan on itessään aika tujua tavaraa, melkeen kuin tiivistettä, joten kyllä se kannattaa laimentaa. :D Toki absintista voi sekoitella vaikka minkälaisia drinkkejä, mutta perinteisesti se laimennetaan vedellä, sokerikaan ei ole välttämätön, mutta pehmentää makua. :D

   Poista
  2. Ihan vaan ottanu pullosta huikka ja/tai snapseina, ilman minkään sortin soketeita tai muitakaa. :'D Tietääpä ens kerralla jis joskus joku vielä tarjoaa niin miten homma toimii.

   Poista
  3. Nonnih, voi se vähä paremmalta maistua kun laimentaa... :D

   Poista
 3. Mulla on pelkästään huonoja muistoja absintista.. :D
  Baareissa oon kaks kertaa juonu (eli tätä perus suomalaista shittieriä). Ekalla kerralla oltiin kaverin kans niin kännissä että kaveri kaatu ja löi päänsä ja sen pää aukes (Y). Toisella kerralla ku oon juonu sitä, on menny muisti, palellutin itteni -30 asteen pakkasessa niin pahasti, että oli tosi lähellä, ettei varpaita amputoitu.
  Kolmantena kertana olin kummitädin veljen luona porukoiden kanssa ja se toi mulle absinttishotin, olin juonu muutenki jo liikaa ja oksensin ihan hulluna ja seuraavana päivänä oli hirvee krapula :DD
  Viina on viisasten juoma, ei siis mun heiniä x)

  Ja kiitus kirjeestä!! <3 se harakka juttu oli söppänä xD Raukka parka kun toinen on kynitty kaljuksi :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! (:D) Mullakin on huonoja kokemuksia justiisa siitä absista mitä saa alkosta... Teininä sitä juotiin ihan pöhölönä ja oltiinhan sitä humalassa. Nykyään osaa arvostaa nuita kunnon absintteja ja juo niitä vaan nautinto mielessä sen yhden lasillisen silloin tällöin! Ei absintilla kännejä kannatakkaan hakia, se on tullut huomattua. :D

   Mietinkin, että onkohan kirje tullut perille! ♥

   Poista
 4. En ole absintin ystävä, tuli joskus nuorempana maisteltua vaan eipä enää kehtais kokeilla. :) Tosin silloin oli vähän hakemista sen kanssa, että minkä verran pystyy juomaan, jos edes juo. Pidän ennemminkin punaviinistä ja kuoharista, ne ovat hyviä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuliko kenties makusteltua sellaisenaan absinttia? :D Eipä kyllä taida olla monenkaan suosikkia tuo, kyllä tuohon makuun ja tuoksuun piti itsekkin totuttautua, ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä!

   Punaviini on myös minun suosikeitani, kuoharia en hirveästi ole maistellut enkä ole sen makuun päässyt, kuohari on sen verran "ylellisen" oloinen juoma, että sitäkin olisi kiva oppia lasillinen sietämään. :)

   Poista