torstai 9. tammikuuta 2014

Sapuskaa

Miksiköhän melkeen aina löydän itseni tänne napputtelemassa samaan aikaan. Aina vuorokauden vaihtumisen tienoilla. Tai sitten se vaan tuntuu siltä. 

Pakko päästä purkamaan tätä yökötystä ulos. Voin kertoa, että suklaat ja mätöt tulevat ulos korvista. Luulenpa, että ne alkavat taas vyötäröllä näkyäkkin. On ihan hauska huomata joulusuklaiden mussutuksen lomassa haikailevansa raikkaasta salaatista tai sitruksisesta vedestä. Ruokaa syödessä mielessä sekkailee vihannekset ja pikkunälän yllättäessä hedelmät. Tyhmää, että yritän mätätä kaiki herkut pois kaapeista ettei niitä enään olisi. Surettaa, että sen verran pitää ruokakaupassa kiristellä nyörejä ettei ostoskoriin salaatit tai mikään terveellinen voi vahingossakaan eksyä. 

Jäkätijää, turha valittaa, itse pitäisi katsoa mihin rahansa laittaa ja tehdä parempia valintoja. Tiedän. 

Olen huomannut, että melkeinpä aina kun on ukkosen kanssa syöty pitempiä aikoja monipuolisemmin ja terveellisesti, rahaa kuluu viikottain ruokaan paljon enemmän. Jos meidän pöytään vihreyttä tahdottaisiin lisää, niin sitten pitäisi itse ruuat, enimmäkseen lihat, jättää ostamatta. Toisaalta tuntuisi älyttömältä jos kuukaudessa pelkästään ruokaan menisi 500 € eli tuplat nykyisestä ruokabudjetista. Suoranaisesti ketuttaa kun kaikki vaan koko ajan kallistuu. Joskus löytää itsensä miettimästä, kuinka surkeasti syödään tulevaisuudessa kun nykyinenkään syöpöttely ei parhaimmasta päästä ole. 

Joitain muutoksia olen saanut järkeiltyä ruokavalioon jotka pitääkin laittaa käytäntöön pikapuoliin. 

  • Leivän syönti saa tässä taloudessa taas loppua. Itse leivottuja sämpylöitä voi toki silloin tällöin syödä. 
  • Sipsien ja muiden suolaisten napostelu viikonloppuisin saa vähentyä. Yritetään korvata ne dipillä ja esim. kurkulla, porkkanalla ja kukkakaalella. 
  • Ainakin arkena iltaisin otetaan iltapalaksi puuro. 
  • Ostetaan pakastimeen pakastevihanneksia joita sulatellaan ja lämmitellään lämpimälle aterialle. 
  • Karkin tai suklaan sijaan pakastimeen saa ostaa viikonlopuksi jäätelöä. 
  • Valmisruuat saa jäädä kauppaan vaikka niissä olisikin 50 % lätkä. 
  • Tehdään isoja satseja ruokaa joita syödään monta päivää jolloin on mahdollista santsata rahaa esim. hedelmiin tms. 
  • Itse leivotut pullat tms ovat ok kohtuudella silloin tällöin. 

Näin järkeiltynä luultavasti budjetit eivät pauku ja syömiset pysyvät kurissa. Eihän tässä tokin hirveästi oli uutta, näin on ennenkin tehty, mutta jokseenkin jo pitkästi ennen joulua nämä asiat jotenkin "unohtuivat". Joten, aika siis palata ruotuun! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti