perjantai 6. joulukuuta 2013

Issenäisyyspäivvän viettua

Itsenäisyyspäivä tuntuu olevan monelle perinteinen joulukoristeiden ja kaikenmailman valojen ripustelu päivä. Monet lepäävät ja syövät hyvin, katsovat tuntemattoman sotilaan ja linnan juhlat. Toiset leipovat torttuja ja pipareita. Kynttilät palavat ja tunnelma on rauhallinen. Monet omaavat perinteitä. Perinteitä joita toistetaan vuodesta toiseen aina samana päivänä. Meillä ei mitään perinteitä tälle päivää ole ja sekös vasta harmittaa. Ensi vuonna asiaan on tehtävä muutos! Nimim. perinteitä rakastava. 

No, ei tämäkään päivä hukkaan mennyt tai ollut ihan tavallinen vaikka nukkuminen menikin puolille päivin. Tähän väliin on hyvä kertoa, että viimeksi mainitsemani kivut lonkasta/persposkesta/mistä lie ovat hävinneet. Mitä ilmeisemmin syy kipuihin on ollut paska tyyny. Uni on maittanut ja olokin ollut ihan erilainen kun on saanut levättyä kunnolla. ♥ Noniin, palataanpa asian ytimeen. Eräs ystäväiseni nimeltään Silakka kävi tänään pitkästä aikaa vierailemassa luonani. Perinteisen kahvittelun ja juoruilun jälkeen päätimme pelailla lautapelejä. 


Muuttuva labyrintti oli suosikki jo pienenä kuten se on myös tänä päivänä. Yksinkertaista ja hauskaa! 


Jännitystäkin riitti kun vuorotellen joko minä, Silakka tai ukkoseni olimme totaallisesti jumissa. Saatoin vähän itsekseni naureskella kun Silakka sai ensimmäisenä metsätettyä kaikki aarteet eikä meinannu millään päästä takaisin omaan lähtö pallukkaansa. Jotenkin kuitenkin Silakka selvisi ja vei voiton. Hyvänä kakkosena tulin minä, ukkokulta oli viimeinen ja siitä hyvästä tappoi muut hahmot ja tuhosi taioilla kaikki eteen tulevat seinät päästen vihdoin "kotiin". 

Pelin päätteeksi pienet kuvailusessiot ja todettiin, ettei meistä järkeviä kuvia saakkaan. Ja ei, en ole nauttinut alkoholia ennen kuvien ottoa. :D 


Sitten Cluedon pariin. Tämänkin toinen lemppari lapsuudestani. Taas näitä pelejä joita en ikinä itselleni silloin saanut. Jännitystä riitti sillä ukkonen päästeli niin voitokkaita ääniä pitkin peliä, että olin varma hänen ratkaisevan jutun. Kuinkas kävikään kun Silakka parkkeerasi itsensä verannalle ja esitti epäilyksenä Aino Valkopesusta ja pistoolista. Vastatessani Silakalle etten voi kertoa vastaus vuoro siirtyi ukolle joka totesi samaa. Tajusimme kaikki jutun ratkenneen. Onnekseni vuoroni oli heti Silakan jälkeen ja marssin ratkaisemaan jutun voittaen pelin. :D 


Ukkoa otti melkoisesti pannuun toistamiseen häviäminen. Pistooli esiin ja tappamaan kaikki. Huomatkaa ihanat mustelmat ukkosen kätösessä. 

Pelailujen jälkeen pientä lagaamista, karkkipeliä ja tupakointia kunnes Silakkainen hyppäsi sisään mikroonsa ja lähti ajelemaan kohti omaa pientä piiloaan johonkin kauas pois. 

Loppu ilta onkin vietetty sohvaperunoina syöden ja vahdaten. Menipä se tämänkin päivä hujauksessa. 

Jotenkin kummasti ehdin vielä ennen vuorokauden vaihtumista tehdä pikashoppailut seppälästä josta sai itsenäisyyspäivän ajan 30 % alennusta kaikista tuotteista. Harmi, että tänä vuonna tarjonta oli paljon huonompi kuin viime vuonna jolloin tilasin useammankin vaatekappalleen halvalla, nyt klikkasin selailujen jälkeen vain yhden tuotteen ostoskoriin. 


Nyt tämä hemaiseva rillipöllö lähtee nassukan pesulle ja kepakoimaan tussua. Tervauksen jälkeen onkin hyvä sujahtaa petiin miettimään minkälaisia perinteitä ensi vuodeksi voisi kehittää ja lopulta nukahtaa näkemään kauhuisia unia. 

Miten te vietitte itsenäisyyspäivää? Onko teillä jotain tiettyjä perinteitä? 

2 kommenttia: