sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Ässäämmäällä

Möhhkis. 

Kävin tänään pikaisesti tokmannilla. En olisi halunnut käydä siellä, mutta äidin piti ehdottomasti saada sieltä lankaa tyynynpäällisiä varten joita alkaa virkkaamaan meille. Sokkarilla käyntikin oli tuskaa, vaikka olihan se mukavaa kerätä ukkosen kanssa kärryyn uuden vuoden juhlistusta varten herkkuja. Eksyin tokmannilla vaatepuolelle. Siellä oli useita rekkejä täynnä vaatteita eri alennuksilla. Näin harmahtavat leopardi pöksyt joita piti päästä heti hiplimään. Pöksyt olivat pehmoista ja sileää, jonkilaista farkku materiaalia, ei sellaista kovaa ja karheaa mitä inhoan yli kaiken. Pöksyissä oleva lätkä ilmoitti niiden olevan puoleen hintaan. Lähdin kiikuttamaan niitä sovituskoppiin ja nappasin samalla mukaani toisesta rekistä perus mustan hupparin. 

Kopissa vedin syvään henkeä. Vihaan niitä peilejä joista näen jokaisen muhkuran. Ne valot saavat ihostani kaikki virheet näkymään. Hitaasti kuoriuduin ulos leggareistani ja yritin keskittää katseeni maahan. Nappasin pöksyt kätösiini ja pelkäsin, etteivät ne mahdu päälleni. Vedin housut nopeasti jalkaani ja nostin katseeni peileihin. Kappas, nehän mahtuivat, mahtuivat vähän liiankin hyvin. Pöksyt olivat suuret ja pyysin ukkoani tuomaan minulle pienemmät. Ukkoseni etsiessä pöksyjä katselin itseäni peilistä. Vaikka housut olivat suuret, ne näyttivät päälläni mielestäni hyvältä. Silittelin housuja ja pyörähtelien kopissa katsoen itseäni jokapuolelta. Kerrankin se oli mukavaa, eikä tuntunut yhtään pahalta. Ukkoseni palasi pian ja ilmoitti ettei pienempiä ole. Harmistus ja surku, kyllä ketutti. Kerrankin näin päin, kun pyytää pienempiä niitä ei ole kun ennen sai tottua siihen, että pyysi aina suurempaa kokoa mitä ei ikinä ollut. Loppusissaan ei harmittanut enään niin paljon vaikka pöksyt olisivat olleet upeat sopivan kokoisina. Sovitin pikaisesti hupparia päälleni joka osoittautuin myös hieman suureksi. 

Olen pitemmän aikaan ihmetellyt ja pohtinut, ollaanko me Suomessa ja lähimaissa vaan jo niin lihavaa kansaa kun vaatteissa pieninkin koko muistuttaa telttaa? Jopa lastenvaatteetkin vaikuttavat nykyään kookkaammilta kuin ennen. Mikä tämän homman takana on? Salajuoni siitä, että ihmiset tuntisivat itsensä hoikiksi kun mahtuvat ässä paitaan vaikka oikeasti koko lähentelisi ämmän ja ällän väliin. Jokunen aika sitten tilasin H&M;ltä kivoja paitoja ässä kokoisina ja mallikuvat antoivat olettaa niiden olevan vartalonmyötäisiä, mutta kuinkas sitten kävikään. Ne mahtuivat hieman ylimääräistä massaa omistavalle ukkoselleni ja olivat juuri sopivia kun itseni päällä ne muistuttivat säkkiä. 

Onko kansa sen verran turvonnut, että sama tehdä kerralla suurempia vaatteita? Onko tällä jokin yhteys ruokaan? Peruslyllerön mahtuessa äxässään peruslyllerö uskaltaa ahmatoida itseensä ruokaa ja herkkuja enemmän kuin tarve olisi vain siksi, että ei ole huolta etteikö mahtuisi edelleen siihen pienimpää kokoon.  

En koe itseäni mitenkään laihaksi enkä sitä olekaa. Tuntuu siis todella typerältä todeta, että ässä on liian iso. Olen pohtinut, mistä ihmeestä oikeasti laihat ja pienikokoiset henkilöt ostavat vaatteensa? Suoraan kiinasta jossa koot ovat varmasti pieniä? 

Muistan, että ennen ratkaistiin ongelma menemällä lastenpuolelle shoppailemaan jos aikasten kamppeet olivat liian suuria, mutta miten nyt sitten kun tällainen peruslyllerökin tilaa vaatteensa 130-140 cm kokoisina lastenpuolelta? 

Eikai muoti ole nyt oikeasti sellaista, että vaatteiden pitääkin muistuttaa telttoja? Miksi tuotekuvissa vaatteet ovat mallien päällä soppelien ja vartalonmyötäisten näköisiä, vaikka todellisuus on ihan eri? 

Onko kukaan huomannut vastaavanlaista
 vai onko tämän hetkinen muoti vain sellainen?

 Tai sitten olen kuvitellut koko jutun. 

2 kommenttia:

 1. Taitaa olla tätä hyssyttely hommaa :D "et sinä oo lihava ku S koon paita päälle menee" vaikka painoa olisi huomattavasti. Nää on taas näitä markkinointi kikkoja ja cthulhun kultin salajuoni lihottaa kansaa suurille muinaisille ruuaksi. Iä! Iä! Cthulhu ftang! Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet luultavasti oikeassa.

   Kyllähän se sekin, että asiakas on tyytyväisempi mitä pienempään kokoon mahtuun ja täten ostaa enemmän- kikkailu on saatanasta.

   Poista