lauantai 28. syyskuuta 2013

Rustailua

Rakas päiväkirja.  Hyvä blogini ja sen ökkimönkiäiset. 

Kuluneen viikon aikana olen pelännyt, saanut jotain aikaiseksi, iloinnut ja haaveillut. Olen myös nolannut itseni omalla pihalla ja tehnyt löytöjä ukkokullan työpaikalta. 

Tällä viikolla olen jättänyt joka ilta tupakan välistä. Hurraa, se ei ole tehnyt tiukkaa ja aamulla on ollut mukava herätä ilman kissanpaskan makua kurkunperällä. En vain tiedä onko syy tupakan skippaamiseen hyvä. En ole uskaltautunut iltaisin pihalle fobian takia. Pelkään, että pimeässä pihalla ollessani tapaan sammakon. Kyllä sammakon tai jopa sammakkoja. Pelkään sammakoita tällä hetkellä ylikaiken. Pussailisin mieluummin kalaa suoraan suulle, joka on toinen pelkoni, kuin kohtaisin sammakkoa. Olen vetänyt jalkaani tupakalle mennessäni päivisin New Rockit sandaalien sijaan. Olen koko ajan valmiudessa säntäämään juoksuun tai potkaisemaan mahdollisen iljetyksen kauemmaksi. Olen ollut jopa valmiina ottamaan pihaharjan käteeni, jolla voisin ajaa otuksen pois. Tarkkailen silmä kovana ympäristöäni, säikähdä jokaista rapsahdusta lähelläni, sydämeni hakkaa tuhatta ja sataa sekä kylmä hiki valuu pitkin selkääni. Olen turvassa kun pääsen sisälle. Ulkona olen turvassa vain jos pysyn liikkeellä pomppien paikallani tai liikkuen edes ja takaisin. Tiedän, minun pitäisi uhmata pelkoani ja mennä pihalle iltaisin vaikka kuinka pelottaisi. Pitäisi pysyä tyynenä ja vakuutella, että se pieni ällötys minua tapa. 

Nolasin itseni lievästi eräänä iltana saunasta tullessamme. Rivarimme sauna sijaitsee juuri meidän asuntomme vieressä, mutta silti parin askeleen matka sinne kylmässä ja kosteassa pimeydessä tuntuu mahdottoman pitkältä. Pompin paikoillani päästäen kummallisia ääniä, välillä vuorotellen jalkona nostellen kauhunilme kasvoillani pyyhkeet sylissäni sillä välin kun ukko avasi asuntomme ovea. Heti oven avautuessa singahdin sisään ja hoputin ukon laittamaan oven kiinni ettei sammakoita pääse sisälle. Oven mennessä kiinni hengähdin helpotuksesta. Ukkokulta katsoo minua hymyille ja kertoo, että vastapäinen naapuri oli juuri tupakalla ja saattoi varmaan ihmetellä pomppimistani. Kirosin ja nolostuin. Ihan niinkui muuten ei olisi vaivaanuttavaa olla samaan aikaan naapurin kanssa tupakalla. Joka kerta tuntuu, että pitäisi sanoa jotain. Ehkä hänkin ajattelee samoin tai on ajatellut. Nyt se ajattelee, että mikähän hullu tuokin on. Jeshh. Ihan sama, täytyy varmistaa ettei osuta samaan aikaan tupakalle ettei moisia tarvi miettiä. 


kuva täältä

Viime sunnuntaina leivoin piparitaikinaa pakasteeseen ukkokultaa varten kun se hassuliini siitä niin paljon pitää. 


Viikolla olen siivonnut kaikki keittiönkaapit jääkaappia myöten, uuni kaipaisi vielä puhditusta. Jokseenkin se jynssääminen rupesi tuntumaa kuin joulusiivousta tekisi. Edessä olisi vielä makkarin kaappien siivousta ja samalla uusien vaatteiden ja kierrätyslöytöjen kuvausta. 

Melkein viikon jokaisena päivänä olen jaksanut taas laittaa itseäni enemmän, toivottavasti niin tulee myös jatkumaan. 
Olen myös laittanut tarpeettomia asioita myyntiin ja saanut niistä rahaa kuin myös tehnyt lisää tilaa (lue: tilaa uusille tavaroille). 

Olen saanut ihanilta ihmisiltä facebookissa kaveripyyntöjä, niiltä joille en itse ole uskaltanut pyyntöä laittaa. 

Eihän tämä nyt hassumpi viikko ole ollut? 

2 kommenttia:

 1. Voi sammakot! x3 No ei siinä, mä inhoan heinäsirkkoja yli kaiken! Ne on niin ällöjä ja pitää rumaa ääntäki. D:
  Munki pitäis siivota keittiön kaapit, taas pursuaa tavaraa niin ettei tohi mennä ees niille kaapeille ku kaikki tippuu syliin.. :D Oi piparii! Vois itekki yrittää tehä, en vaa oo koskaa tehny tota taikinaa ite. Pitää vissii opetella. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No neki on ällöjä, mutta ei voita sakuja! XD

   Joo meilläki oli kaapit just siinä kunnossa, eikä kaikki ees mahtunut kaappeihin vaan oli kerääntynyt pöyvälle. -.- Onneks sain järkättyä niin ettei lainehi pitkin pöytiä ennää! Kaappien ovetki voi aukasta ilman, että tarvii pelätä tavara vyöryä. XD

   Kannattaa, se on ihan helppua. :3 Muutako ryhdyt vaan niin kyllä se siitä onnistuu! Paljo parempaa ku kaupan valmistaikina tai valmiitpiiperit.

   Poista