perjantai 2. elokuuta 2013

Hämmennystä

Pieni pääni, tai ehkä hyvinkin suurehko kupolini, on erittäin hämmentynyt tällä hetkellä. Päätin nyt avautua siitä tänne, jotta saisin asioita järjesteltyä päässäni. 

Kun olimme tovi aiemmin ukkokultani kanssa aterioimassa, puhelimeni päästi äänen joka viittasi facebookkiin. Mietin, että varmaankin karkkipeli-pyyntö, sillä eihän minulle ikinä kukaan kirjoita tai tykkäile mistään minuun liittyvästä asiasta. Hetken päästä otin puhelimen kouraani ja valmistauduin antamaan elämän karkkipelissä äidilleni. Katsoin ilmoitusta ihmeissäni, kaveripyyntö. Sain kaveripyynnön henkilöltä jonka kanssa pistimme välit poikki jo ajat sitten. Mieleeni heräsi kysymys: miksi?

Tapasin henkilön koulussa ja hyvin pian meillä rupesi synkkaamaan. Pian huomasin, että olimme facebook kavereita ja meillä oli toistemme numerot. Saatoimme tauoilla höpötellä niistä sun näistä asioista. Henkilön kanssa oli monia yhteisiä asioita joilla erotuimme muista. Kumpikin hieman vanhempia muihin luokkalaisiin verrattuina ja kummallakin pitempi kestoiset seurustelut takana. Aluksi lähinnä kävimme yhdessä baarissa tai vietimme muuten vaan iltaa. 

Jossain vaiheessa sukset menivät ristiin. Oli väärin ymmärrettyjä asioita ja vankkoja mielipiteitä. Sovimme kuitenkin riitamme ja olimme taas ystäviä, niitähän meistä oli tullut. 

Iloitsimme kun löysimme syvemmältä yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja puheen aiheita. Toisillemme pystyimme puhumaan asioista joita ei voinut puhua normaalisti muiden kanssa. Nauroimme paljon. Hehkutimme sitä, kuinka rakkaus on ihanaa. Ja taas välimme menivät sököksi samaan tyyliin kuin aiemmin. 

Välimme menivät usein paskaksi, mutta aina sovimme. Olen varma, että kumpikin tietää kummassakin olleen vikaa joka kerta. 

Viimeksi kun välimme menivät poikki, totesin henkilölle, etten voi pitää yllä näin vaikeasti ylläpidettävää kaverisuhdetta kun mutkia tuli vastaan. Ja niin tiemme erkanivat, taas. 

Olen toki kaivannut ystävää elämääni välillä. Jotain jolle jutella. Jotain jonka kanssa käydä jossain. Totuus kuitenkin on sen, että viihdyn parhaiten itsekseni ukkokullan ja kissojen kanssa kotona. 

Nyt kun kaveripyyntö tuli, mietin vain miksi. Haluaako henkilö sopia rikkoutuneet välimme ja olla niinkuin ennen? Haluaako henkilö kokeilla tikulla jäätä? Onko kaveripyyntö vain huvikseen laitettu? Katsooko hän miten reagoin pyyntöön? Onko sillä jokin suurempi merkitys vai onko se merkityksetön? 

Minulla ei ole henkilöä vastaan mitään, pelkään vain saman kaavion toistuvan uudestaan ja uudestaan jos lähden taas mukaan, mikäli tämä sitä on. 

Katsotaan, saattaa olla, että rohkaistun ja kysyn häneltä pyynnön tarkoitusperää.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti